Sfinţirea bisericii în imagini

Viața parohiei Octombrie 5, 2013

Pentru a vizualiza alte fotografii accesaţi PDF-urile din Ataşamentele de mai jos, dar şi linkul cu activităţile tinerilor postate pe Blogul parohiei http://atorchintinici.blogspot.ro/2013/09/sfintire-biserica-15-septembrie-2013_29.html

 

Redăm în continuare cuvântul de mulţumire ţinut în cadrul evenimentului:

     "Dăm slavă Bunului Dumnezeu lăudat întru sfinţii Săi pentru această zi binecuvântată, eveniment unic de mare însemnătate pentru istoria comunităţii noastre, căci din înălţimea Tronului dumnezeiesc s-a revărsat astăzi izvor de binecuvântare peste această lucrare sfântă şi peste ostenitorii ei.

     Cred că biserica sfinţită astăzi poartă pecetea jertfei purtării sfintei cruci de către credincioşii noştri, dar şi a râvnei Sfântului Ilie pentru lucrul sfânt al lui Dumnezeu. Alegerea acestui sfânt ca ocrotitor al bisericii noastre n-a fost întâmplătoare. Am văzut lumina zilei pe acest pământ de ziua sfântului Ilie, iar taina întru preoţie am primit-o în ajunul acestei sărbători. Piatra de temelie a bisericii a fost aşezată înainte cu 3 zile de ziua sfântului, iar un număr important de familii din parohie poartă numele sfântului.

     Cât despre osteneala credincioşilor putem afirma că biserica aceasta e expresia jertfelniciei lor, căci, ca în vremea sfântului Ilie, asemenea văduvei din Sarepta Sidonului, au dăruit sfântului multă milostenie din puţinul agoniselei lor. În această lumină dragostea lor devine un act de credinţă mărturisitor.

     Suntem bucuroşi pentru biserică şi pentru toate aceste edificii izvorâte din dragostea credincioşilor noştri, dar mulţumirea e deplină când toţi aceşti dreptmăritori creştini, prin prezenţa lor la sfintele slujbe, împodobesc şi luminează chipul sfintei biserici. Avem aici o comunitate de 180 familii de oameni inimoşi, care în mare parte, nu şi-au plecat genunchii idolilor lumii secularizate de astăzi şi care au dăruit lui Dumnezeu o fărâmitură din timpul vieţii lor întru nădejdea veşniciei dumnezeieşti.

     Astăzi, toţi ctitorii şi ostenitorii acestei sfinte biserici, dar şi închinătorii care se învrednicesc a trece prin sfântul altar, primesc cununa binecuvântării. De aceea, gândul nostru se îndreaptă către toţi credincioşii, vii ori trecuţi în lumea veşniciei, care de bună voie au purtat timp de doisprezece ani jugul lui Hristos şi, prin chipul crucii, au adus pământul mai aproape de Dumnezeu.

     În final, aş dori să mulţumim IPS Părinte Mitropolit Teofan pentru purtarea de grijă părintească şi binecuvântarea pe care ne-a împărtăşit-o, părinţilor slujitori pentru împreuna rugăciune, ostenitorilor şi ctitorilor pentru râvna lor, familiei mele, autorităţilor locale şi celor care ne-au fost alături cu sfaturi şi un cuvânt bun, dar şi dumneavoastră credincioşilor, care aţi dorit să fiţi părtaşi alături de noi în această sfântă bucurie.

     Rugăm pe Bunul Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului Ilie, să aducă bucurie, sănătate şi binecuvântare în casele dumneavoastră, iar pentru împlinirea celor douăzeci şi doi ani de arhierie Înaltpreasfinţite Părinte Mitropolit Teofan să ne trăiţi întru mulţi ani! "